Wout Meuleman

Wout Meuleman was al sinds zijn tienerjaren gepassioneerd door bier. In 2016 startte hij samen met Miel Bonduelle en Kasper Peeters met de hulp van DO! het bedrijfje Beerselect op. De drie vrienden begonnen heel kleinschalig. Ze richtten een webshop voor Belgische bieren op. Daarna gingen ze deur aan deur op zoek naar klanten met biermanden gevuld met drankjes van kleine brouwers.

Toen ze dit deden, ondervonden ze dat kleine brouwers vaak niet genoeg mogelijkheden en faciliteiten hebben om op tijd en goed te kunnen leveren. Hierdoor besloten ze hun eigen brouwerij te bouwen. Het werd een contractbrouwerij met lage instapdrempels zodat iedereen die zin had om bier te brouwen bij hen de mogelijkheid zou krijgen om hun droom te verwezenlijken.

Het oprichten van de brouwerij was geen sinecure. Wout en zijn vrienden hebben hard moeten werken, maar door middel van ambitie en de durf om soms eens van richting te veranderen konden ze Beerselect doen uitgroeien tot de grootste brouwerij van Gent. Wouts talent voor leiderschap zorgde ervoor dat hij in 2019 finalist werd voor Gentrepreneur Student- Ondernemer van het jaar. Hij greep net naast te titel, maar blijft ons steeds weer verbazen als gedreven en inspirerende CEO van Beerselect.