OVER DO!

Missie

DO! is het expertisecentrum voor ondernemerschap aan UGent. We zijn het eerste aanspreekpunt voor alle UGent’ers die denken aan ondernemen en vormen een springplank naar verdere begeleiding bij aansluitende diensten en programma’s. Het doel van DO! is om alle studenten en onderzoekers correct te informeren over de voor- en de nadelen van een carrière als ondernemer, om hen zoveel mogelijk ondernemende competenties te laten verwerven, en om de officiële student-ondernemers optimaal te begeleiden en te ondersteunen bij de uitbouw van hun onderneming.

Visie

Elke student of onderzoeker heeft een ondernemende ervaring. We willen bij hen een ondernemend zaadje geplant hebben in de periode dat ze aan de UGent doorbrengen. Indien het meer dan een zaadje is, juichen we dat toe en ondersteunen we de student waar mogelijk. Binnen de UGent kijken we naar samenwerkingen die de ondernemende boodschap mee kunnen uitdragen.

DO! - Avatars TeamDo vectorfile 02
Koen De Bosschere
Founder & Academisch Coördinator

Ik ben Koen De Bosschere, professor in de computerwetenschappen en oprichter van Durf Ondernemen. Ook na 10 jaar blijf ik me betrokken voelen bij alles wat met student-ondernemerschap in Gent te maken heeft en hou ik me vooral bezig met een aantal strategische dossiers om student-ondernemerschap structureel te verankeren in het Gentse ondernemende ecosysteem. Ik probeer altijd aanwezig te zijn op de grote publieke events van DO!

DO! - 2 Steve Stevens
Steve Stevens
Manager & Business Coach

Hey, ik ben Steve Stevens en ben bij DO! actief sinds het 2e bestaansjaar: eerst als Business Coach en Business Developer, intussen als Coördinator van het DO!-team. Voorheen deed ik een gelijkaardige job bij HoGent. Dankzij deze lange ervaring kon ik heel veel studenten coachen en ondersteunen in de afgelopen jaren: gaande van de oprichters van Teamleader over BeerSelect, Bakkersonline, Madam Bakster, tot MyAddOn. Ik had het geluk training te kunnen volgen in Silicon Valley bij de Lean Launchpad-ontwikkelaar Steve Blank en zijn aanpak in Berkeley en Stanford te kunnen bijwonen. Ik reisde de wereld rond om start-up-ecosystemen te verkennen en kon de opgedane inzichten verwerken in onze eigen aanpak bij DO! UGent. Ik haal enorm veel voldoening uit de groei in persoonlijkheid en ondernemerschap die studenten realiseren en uit de resultaten die we bij onze alumni nog steeds vaststellen als verdere impact van onze werking. Zelf leg ik me vooral toe op strategie en business modeling en wil ik DO! op de internationale kaart plaatsen van het start-up-ondersteuningscircuit. Wil je leren uit eerdere start-up-verhalen, sparren over je business model of -strategie, spreek me gerust aan of kom even langs in The Foundry!

DO! - 3 Jolien Coenraets
Jolien Coenraets
Coach Ondernemend Onderwijs

Hallo, ik ben Jolien en ik ben onderwijsondersteuner bij DO! Daarnaast ben ik ook een beetje manusje-van-alles en kan je mij ook aanspreken voor de praktische organisatie in The Foundry, het makerslab of het keuzevak Durf Starten. Ik heb een achtergrond in computerwetenschappen en was ooit zelf student-ondernemer, dus vraag gerust naar mijn ervaringen of expertise. Ook tips of opmerkingen om jouw opleiding nog ondernemender te maken zijn welkom!

DO! - 4 Tom Van Damme
Tom Van Damme
Entrepreneurship Growth Coach

Jij daar! Ik ben Tom Van Damme, ondernemer sinds zover ik mij herinner, kunstlover en muzikant maar vooral coach, mentor, motivator en netwerker bij DO! UGent. Ik heb de eer mijn ervaringen te mogen doorgeven aan gedreven studenten en onderzoekers die hun eerste en volgende stappen in het ondernemerschap zetten. Als je een coaching boekt verwacht je dan aan een no-nonsense, hands-on, to the point, pragmatische en stimulerende aanpak waarbij ik samen met jou, op je eigen tempo, jouw gezichtsveld tracht te verruimen zodat je nieuwe stappen kan zetten. Ik coach ook binnen The Company. Tot snel!

DO! - 6 Lobke Van Damme
Lobke Van Damme
Projectmedewerker Gentrepeneur

Hallo, ik ben Lobke en ik ben projectmedewerker voor het project Gentrepreneur, een initiatief van Universiteit Gent, Arteveldehogeschool en Hogeschool Gent, in samenwerking met Stad Gent, Provincie Oost-Vlaanderen en VLAIO. Zo helpen we alle jongeren in Gent die nog studeren maar toch al zin hebben om te ondernemen, op weg. Met veel enthousiasme organiseer ik dan ook Gentrepreneur Nights, Days en Weeks voor jullie, sta ik voor jullie klaar op Ask Us Anything Friday (AUAF) op de Facebook van Gentrepreneur en breng ik graag jullie inspirerende verhalen. Naast mijn passie voor de coolste job ooit en anderen te laten shinen, durf ik zelf ook wel eens de spotlights op te zoeken al toneelspelend of zingend. Eens babbelen? Kom vrijdag digitaal eens langs op AUAF.

DO! - 5 Gerlinde Van Hauwermeiren
Gerlinde Van Hauwermeiren
Verantwoordelijke Communicatie & Events

Hallo, ik ben Gerlinde en verzorg de communicatie en events voor DO! Daarnaast kan je me af en toe ook terugvinden achter mijn Wacom tekentablet waar ik graag nieuwe icoontjes of DO!-beelden uit mijn pen tover. Ik werkte ook een aantal jaren aan zelfstandige grafische projecten. Heb je dus concrete plannen om van je droom een start-up te maken en heb je daarbij vragen over branding of communicatie/marketing? Spreek mij aan binnen onze Discord community of kom mij opzoeken in de groene jungle van The Foundry.

DO! - Andreas Wauters e1631978744670
Andreas Wauters
Projectmedewerker Start for Future

Hallo daar! Ik ben Andreas, en ben binnen DO! verantwoordelijk voor het internationale 'Start for Future'-programma, waar studenten aan de hand van challenge based learning in een internationale context oplossingen zoeken voor de uitdagingen van de 21ste eeuw! De focus ligt daar voor dit jaar op Urban Mobility & Manufacturing, maar ook Health & Food komen nog aan de beurt. We stimuleren deelnemers om hun idee verder uit te werken, hun team te versterken en zich klaar te maken voor een start-up-traject in een van de Internationale Incubators binnen het traject, of gewoon hier in Gent bij Expedition DO! Ik heb een sterke achtergrond in engineering en een voorliefde voor techniek en innovatie. Ik studeerde hier in Gent Industrieel Ingenieur Electromechanica, en nam daarna deel aan het Formula Electric Belgium project, waar we een supersnelle elektrische racewagen bouwden. Daarnaast heb ik 5 jaar ervaring in de automotive sector, en vind ik de nieuwste technische innovaties zoals elektrische en autonome wagens, blockchain, industry 4.0, AI, circular economy ... enzoverder gewoon superinteressant! Je kan dus altijd bij mij terecht voor een babbel over techniek, de toekomst, of Internationaal Ondernemen. Gelukkig ben ik ook verzot op koffie en is de koffie in The Foundry best wel goed, dus kom maar snel langs!

DO! - 7 Ellen Eeckhaut
Ellen Eeckhaut
Projectmedewerker Start@K

Hallo, ik ben Ellen en ik ben business coach in het Kortrijkse ecosysteem rond jong ondernemerschap: Start@K. Of het nu voor UGent is of als zelfstandige: ik hou ervan om mensen te helpen groeien tot de beste en leukste versie van zichzelf: ondernemend, veerkrachtig en vreugdevol. Ik hou zelf van 1001 dingen (of nee, wacht, het zijn er nog maar 1000) en mag dus elke dag ervaren hoe inspirerend en uitdagend het is om die interesses te verbinden en om te balanceren tussen eenvoud en overvloed, tussen focus en verbreding, tussen kiezen en niet kiezen. Wil jij vat krijgen op je droom? Wil jij de ondernemende mens in jou voeden, je sterktes nog beter leren inzetten en je innerlijk leiderschap vergroten? Altijd welkom voor een gesprek!