OVER DO!

Missie

DO! is het expertisecentrum voor ondernemerschap aan UGent. We zijn het eerste aanspreekpunt voor alle UGent’ers die denken aan ondernemen en vormen een springplank naar verdere begeleiding bij aansluitende diensten en programma’s. Het doel van DO! is om alle studenten en onderzoekers correct te informeren over de voor- en de nadelen van een carrière als ondernemer, om hen zoveel mogelijk ondernemende competenties te laten verwerven, en om de officiële student-ondernemers optimaal te begeleiden en te ondersteunen bij de uitbouw van hun onderneming.

Visie

Elke student of onderzoeker heeft een ondernemende ervaring. We willen bij hen een ondernemend zaadje geplant hebben in de periode dat ze aan de UGent doorbrengen. Indien het meer dan een zaadje is, juichen we dat toe en ondersteunen we de student waar mogelijk. Binnen de UGent kijken we naar samenwerkingen die de ondernemende boodschap mee kunnen uitdragen.

DO! - 3 Jolien Coenraets
Jolien Coenraets
Coördinator

Hallo, ik ben Jolien en ik ben coördinator bij DO! Ik zorg ervoor dat DO! de studenten en onderzoekers optimaal ondersteunt en versterk de banden met de verschillende ecosystemen. Daarnaast ben ik ook een beetje manusje-van-alles. Ik heb een achtergrond in computerwetenschappen en was ooit zelf student-ondernemer, dus vraag gerust naar mijn ervaringen of expertise. Tot ziens in The Foundry!

DO! - 4 Tom Van Damme
Tom Van Damme
Entrepreneurship Growth Coach

Jij daar! Ik ben Tom Van Damme, ondernemer sinds zover ik mij herinner, kunstlover en muzikant maar vooral coach, mentor, motivator en netwerker bij DO! UGent. Ik heb de eer mijn ervaringen te mogen doorgeven aan gedreven studenten en onderzoekers die hun eerste en volgende stappen in het ondernemerschap zetten. Als je een coaching boekt verwacht je dan aan een no-nonsense, hands-on, to the point, pragmatische en stimulerende aanpak waarbij ik samen met jou, op je eigen tempo, jouw gezichtsveld tracht te verruimen zodat je nieuwe stappen kan zetten. Ik coach ook binnen The Company. Tot snel!

DO! - 5 Gerlinde Van Hauwermeiren
Gerlinde Van Hauwermeiren
Verantwoordelijke Communicatie & Events

Hallo, ik ben Gerlinde en verzorg de communicatie en events voor DO! Daarnaast kan je me af en toe ook terugvinden achter mijn Wacom tekentablet waar ik graag nieuwe icoontjes of DO!-beelden uit mijn pen tover. Ik werkte ook een aantal jaren aan zelfstandige grafische projecten. Heb je dus concrete plannen om van je droom een start-up te maken en heb je daarbij vragen over branding of communicatie/marketing? Spreek mij aan binnen onze Discord community of kom mij opzoeken in de groene jungle van The Foundry.

DO! - 6 Lobke Van Damme
Lobke Van Damme
Onderwijsondersteuner

Hey! Ik ben Lobke en onderwijsondersteuner bij DO! Hiervoor werkte ik bij Gentrepreneur, waar ik heel wat events en aanbod organiseerde om studenten te ondersteunen in het ondernemen. Nu is het mijn professionele missie om het onderwijs aan de universiteit zo ondernemend mogelijk te maken zodat in de toekomst elke student een ondernemende ervaring heeft tijdens de studies. Mijn persoonlijke missie in het leven is om een zonnestraaltje te zijn voor wie het nodig heeft. Nood aan een stevige portie enthousiasme, kom maar af. Ook tips of opmerkingen om jouw opleiding nog ondernemender te maken zijn welkom!

DO! - 7 Ellen Eeckhaut
Ellen Eeckhaut
Projectmedewerker Start@K

Hallo, ik ben Ellen en ik ben business coach in het Kortrijkse ecosysteem rond jong ondernemerschap: Start@K. Of het nu voor UGent is of als zelfstandige: ik hou ervan om mensen te helpen groeien tot de beste en leukste versie van zichzelf: ondernemend, veerkrachtig en vreugdevol. Ik hou zelf van 1001 dingen (of nee, wacht, het zijn er nog maar 1000) en mag dus elke dag ervaren hoe inspirerend en uitdagend het is om die interesses te verbinden en om te balanceren tussen eenvoud en overvloed, tussen focus en verbreding, tussen kiezen en niet kiezen. Wil jij vat krijgen op je droom? Wil jij de ondernemende mens in jou voeden, je sterktes nog beter leren inzetten en je innerlijk leiderschap vergroten? Altijd welkom voor een gesprek!

Victoria Buylaert
Victoria Buylaert
Projectmedewerker Gentrepreneur

G’day, mate!

Ik ben Victoria, liaison tussen DO! en Gentrepreneur. Naast het verbindend tussenstuk tussen deze 2 keitoffe organisaties ben ik ook Event Manager bij Gentrepreneur. Ik ben ooit zelf als student-ondernemer begonnen onder de naam Captain Creative. Dit heb ik 2 jaar gedaan. Nu ben ik nog steeds Captain, maar in bijberoep. Wat doe ik nu precies? Bij mij kan je terecht als je leuke visuals nodig hebt (grafisch design), content creatie (van LinkedIn tot Instagram en TikTok) & consultancy voor sociale media en content marketing.

Daarnaast surf ik graag (niet op het internet – maar op echte golven). En ben ik ook een fervente reiziger. Ik heb ondertussen reeds in California, Illinois, Amsterdam en Nicaragua gewoond. ¡Dale pues!

Alexander Spriet
Alexander Spriet
Projectmedewerker Start for Future

Hello! Ik ben Alexander, maar veel vrienden noemen me ook gewoon Spriet. Als projectmedewerker ben ik binnen DO! verantwoordelijk voor het internationale 'Start for Future'-programma. Hier leren studenten aan de hand van 'challenge based learning' in een internationale context oplossingen te zoeken voor de uitdagingen van de 21e eeuw. Hierdoor ben ik dus het aanspreekpunt indien je interesse hebt in de internationale programma's die we aanbieden. Ik heb als achtergrond een master in de bedrijfspsychologie en in de EU-studies. Zelf was ik een actieve studentenvertegenwoordiger waarbij ik op Europees, Belgisch en lokaal niveau actief was om evenementen te organiseren bij hun professionele ontwikkeling. Mijn passie gaat uit naar hoger onderwijs en het ondersteunen van ambitieuze en ondernemende studenten in hun persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast ben ik ook een weetjesmachine over de Europese Unie. Wil je weten wat er in jezelf, je team of in de wereld omgaat? Kom dan gerust langs in The Foundry!