Aanbod.

Ben je student, onderzoeker of lesgever? Ontdek dan hieronder ons ondernemend aanbod.

DO! - boot 1

Jaarlijks lanceren wij Expedition DO!, een uniek startup-programma van 7 maanden voor ondernemend talent.

De missie is het ondersteunen en stimuleren van UGent-studenten en onderzoekers om kritische ondernemersvaardigheden te ontwikkelen om hun bedrijfsidee te starten, uit te bouwen en uit te groeien tot een succesvolle startup.

Kom de vonk van het ondernemerschap opdoen tijdens een van onze events. Zoek je als student of onderzoeker inspiratie in een kort event om een businessidee te bedenken, te ontwikkelen, ondernemende skills op te doen of simpelweg te zien of ondernemerschap wel jouw ding is? Check dan zeker de diverse categorieën aan events die we aanbieden.

DO! - ticket geel

Ben je eerder op zoek naar een begeleiding op langere termijn? Neem zeker een kijkje bij onze programma’s en ontdek er Expedition Do!, ons Research to market-programma en het internationale programma EUAcceL.

Inspirational Events 

Dat ondernemerschap niet bestaat uit 1 vooruitgestippeld pad, kom je te weten tijdens onze ‘Inspirational Events.’ Studenten, onderzoekers, alumni en andere interessante ondernemers delen er hun ervaringen en geven tips. 

Workshops

Genoeg van al die theoretische kennis en zin om de handen uit de mouwen te steken (letterlijk of figuurlijk)? Join dan een van onze workshops en spijker je ondernemende skills bij.

Innovatie bootcamps

Laat je tijdens één van onze innovatie-bootcamps intensief onderdompelen in de wereld van innovatie en ondernemerschap. In een inspirerende setting ga je in team aan de slag met een maatschappelijke uitdaging. 

Pitch events

Je idee valoriseren: klinkt makkelijker dan het is. Gelukkig kan je ook voor jonge mede-ondernemers en experten je idee pitchen om waardevolle feedback te krijgen. Meer nog, wie weet scoor je wel meteen een aantal extra klanten.

DO! - cursor 3

Ben je UGent-student of -onderzoeker en heb je een ondernemend idee? Ondernemerschap is nog nieuw voor je en je kan wel wat hulp gebruiken bij hoe het nu verder gaat? Of je hebt al een business maar wil graag advies en coaching van een expert om verder te groeien?

De leerlijn Ondernemen bevat 5 keuzevakken die je kunnen voorbereiden op je carrière als ondernemer en waarbij Durf Ondernemen actief betrokken is. Deze vakken kunnen opgenomen worden door alle UGent studenten met een keuzemogelijkheid. Indien je geen keuzemogelijkheid hebt is het ook mogelijk deze vakken toe te voegen aan je curriculum door meer dan 60 studiepunten op te nemen. 

DO! - onderwijs
DO! - serre

Ken je de thuis van DO!, The Foundry, al? Het is dé place-to-be aan UGent voor alles wat met ondernemerschap te maken heeft. Er vinden allerlei evenementen en vakken rond ondernemerschap plaats en je kan er op coaching komen bij DO!
Er is ook ruimte om te coworken en andere ondernemende zielen ontmoeten. We hebben verschillende ruimtes waar je een werkplek kan vinden. Als we open zijn ben je vrij om ergens een plaatsje te kiezen.

DO! biedt ondersteuning voor lesgevers (zowel professoren als assitenten) om ondernemend handelen in jouw vak te integreren. We bieden jullie de nodige handvaten aan om hiermee zelf aan de slag te gaan.

DO! - ondersteuning