DO! - boot 1
DO! - water
DO! - powered by belfius en birdhouse

Expedition DO!

DO!, het centrum voor ondernemerschap aan UGent, lanceert jaarlijks Expedition DO!, een uniek Engelstalig 7 maanden start-up programma voor ondernemend talent.

Het is de missie van de expeditie om UGent-studenten en -onderzoekers te ondersteunen en inspireren zodat ze cruciale ondernemende vaardigheden ontwikkelen met als doel:

  • een businessidee vorm te geven
  • dat businessidee uitbouwen tot een succesvolle start-up

Daarnaast beloont de expeditie de 3 winnende teams met prijzen die een verdere boost geven aan hun onderneming.

Dankzij de ondersteuning vanuit een uitgebreid netwerk aan experten en bestaande acceleratieprogramma’s worden vroege ideeën omgebouwd tot schaalbare businessmodellen. De partners van Expedition DO! zullen deel uitmaken van het expert-netwerk, de ‘inspirational talks’ en/of het juryteam doorheen het traject.

Expedition DO! bereidt deelnemers ook voor op acceleratie- en incubatieprogramma’s buiten de universiteit. 

Inschrijvingen voor de editie van 2022 zijn nu gesloten.

Wil je als eerste op de hoogte gehouden worden wanneer de inschrijvingen voor de volgende editie in februari 2023 openen?

DO! - Roer

A ship in the harbor is safe, but that is not what ships are built for.

(John A. Shedd)

Waarom de expeditie?

Hoofdstuk 1: maart – juli (16 teams)

In dit eerste hoofdstuk staat de validatie van je idee centraal. We starten met een intensief bootcampweekend om je business te kickstarten. We zetten het traject verder met regelmatige coachingsessies, ‘inspirational talks’, mogelijkheden tot netwerken en we helpen je de beste route te selecteren om op te starten. Dit hoofdstuk wordt afgesloten met de ‘Summer Pitch’, waarop je je vooruitgang presenteert. De teams die zich hier kunnen bewijzen, zetten de expeditie verder.

Hoofdstuk 2: juli – september

In hoofdstuk 2 focussen we op de ontwikkeling van je businessconcept en bereiden we de opstart van je start-up voor. De intensieve coaching wordt verder gezet en aangevuld met thematische online inhoud. Dit zal je helpen het juiste businessmodel te definiëren, een manier te vinden om je idee te financieren en naar de markt te brengen. Afsluiten doen we opnieuw met een inspirerend bootcampweekend. Ook hier zullen alle teams hun vooruitgang presenteren. Op basis van deze pitches worden de 8 finalistenteams geselecteerd. Zij krijgen een plek op het podium van Expedition DO!’s live slotevent, ‘Final Destination Pitch Night’.

Hoofdstuk 3: september – oktober (8 teams)

We focussen op pitchen en helpen je de ultieme presentatie op punt te zetten zodat je maximaal kans maakt om 1 van de 3 winnende teams te worden en tot € 5.000 euro startkapitaal binnen te halen tijdens het slotevent van de expeditie. Bereid je voor op een intensieve mix van pitchen, coachings, feedback en podiumrepetities.

Binnenkort op het programma

Er zijn geen events gevonden

Inschrijvingen voor de editie van 2022 zijn nu gesloten.

Wil je als eerste op de hoogte gehouden worden wanneer de inschrijvingen voor de volgende editie in februari 2023 openen?

Recht door zee dankzij onze fantastische sponsors

Ook speciale dank aan onze gouden en zilveren partners