Onderwijsondersteuning

Onderwijs ondersteuning

Ondersteuning nodig?

DO! biedt ondersteuning voor lesgevers (zowel professoren als assistenten) om ondernemend handelen in jouw vak te integreren. We bieden jullie de nodige handvaten aan om hiermee zelf aan de slag te gaan.

DO! - ondersteuning

In jouw vak

We beschikken over heel wat materiaal en handvaten die je kan gebruiken om in jouw vak aan de slag te gaan met ondernemend handelen, ondernemingszin of ondernemerschap.

Voor meer vragen kan je altijd terecht bij DO!.

DO! - onderwijs

DO! komt langs in je les

Wij komen graag langs om DO! voor te stellen (al dan niet met student-ondernemer erbij) of om in de jury te zetelen. Zo kunnen we ondernemende projecten meteen spotten!

Uitdagingen voor studenten

Laat je studenten werken aan een ondernemende uitdaging uit de lijst op Call For Challenges. Verschillende onderwerpen bieden voldoende vrijheid aan studenten om hun idee verder te zetten via een eigen onderneming. Bekijk op de Call for Challenges-website zeker ook de uitdagingen van het Start For Future-netwerk.

Start For Future-traject

Via het Start For Future-netwerk kunnen ondernemende studenten in contact komen met internationale experts, en worden ze verder begeleid om hun onderneming vorm te geven als het vak is afgelopen. 

Kennisclips via YouTube

Op ons YouTube-kanaal vind je allerlei kennisclips die je kan gebruiken in het onderwijs. Er zijn zowel Engelstalige als Nederlandstalige clips, van Design Thinking tot Business Model Canvas en sales. 

Coaching binnen onderwijs

Je kan studenten in het kader van een vak langs sturen bij DO! om coaching te krijgen van één van onze business coaches. Wij geven feedback op hun concept, business model, strategie, en stellen kritische vragen. Gebruik deze aparte link en niet de boekingslink op de website.

Overzicht ondernemende tools

We ontwikkelden een uitgebreid overzicht van allerlei materiaal dat al beschikbaar is online. Je vindt er voorbeelden van competenties, volledig uitgewerkte cursussen, verschillende canvassen die kunnen gebruikt worden …

In jouw les, vak, opleiding, faculteit

Wil jij als lesgever werk maken van ondernemend handelen in je les of vak. Bij ons vind je een sparring partner, we kijken graag welke ingrepen je kan doen om op ondernemende competenties in te zetten.

Wil je op grotere schaal aan de slag en met je opleidingsteam werk maken van ondernemend handelen in je opleiding, dan ben je bij DO! aan het juiste adres! Via een training of begeleiding op maat bekijken we wat voor jullie context relevant is. 

We werken op vraag en op maat, contacteer ons om te kijken wat we voor jou kunnen betekenen.

Blijf op de hoogte over ondernemend nieuws voor het onderwijs

We hebben een aparte nieuwsbrief voor assistenten, lesgevers en opleidingen waarin we ons ondernemend aanbod promoten. Hij gaat de deur uit als er nieuws is.

Schrijf hier in

* verplicht

Please select all the ways you would like to hear from DO! - UGent:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.