Innovatie-bootcamps (hackathons)

Daag jezelf uit

Ondernemerschap is nog een vage term voor jou? Je hebt niet meteen een idee maar kan niet wachten om bij te leren en een maatschappelijke impact te maken?

Laat je dan tijdens een van onze innovatie-bootcamps intensief onderdompelen in de wereld van innovatie en ondernemerschap. In een inspirerende setting ga je in team aan de slag met een maatschappelijke uitdaging. We proberen er steeds voor te zorgen dat elk team bestaat uit studenten of onderzoekers met een andere opleiding/achtergrond. Op die manier leer je veel bij van elkaar en kom je samen tot de beste resultaten.

Vaak wordt er tijdens een innovatie-bootcamp gewerkt rond 1 bepaald thema, zoals bijvoorbeeld duurzaamheid, cultuur, legal tech of gezondheid. Het thema is afhankelijk van bootcamp tot bootcamp maar één ding staat vast: het wordt een unieke ervaring.

DO! - hackathon

Een innovatie-bootcamp bestaat meestal uit een tweedaagse die er ongeveer zo uitziet:

Kies jullie uitdaging
Je kiest samen met je team een uitdaging die je interessant vindt. Bijvoorbeeld: ‘Hoe kunnen we mensen met een mentale beperking helpen om deel te nemen aan het verkeer?’ Of: ‘Hoe kan je muziekbeleving toegankelijker, innovatiever en diverser te maken?’
Zoek oplossingen
Je gaat aan de slag met de uitdaging en zoekt naar oplossingen. Hierin wordt je intensief begeleid door coaches en experten uit de sector die je advies en tools aanreiken.
Vergelijk
Je weegt af welke oplossing het probleem het beste kan oplossen.
Maak presentatie
Je verwerkt je oplossing in een presentatie.
Ondernemersjury
Je presenteert je oplossing voor een ondernemersjury.
De winnaar
De jury kiest een winnaar uit die een mooie prijs wint.
1
2
3
4
5
6

Praktisch

Omdat je in korte tijd zo intensief focust op één uitdaging kom je tot resultaten waarvan je nooit had durven dromen dat je ze zou bereiken. Jouw innovatieve oplossing kan dus ook de maatschappij van morgen vormgeven.

Alles wat je nodig hebt, wordt door ons voorzien: drank, eten, ontspanningsmogelijkheden, ludieke pauzes. You name it!

Je hoeft geen enkele voorkennis hebben om aan een innovatie-bootcamp deel te nemen.

Wil je als eerste op de hoogte gehouden worden wanneer inschrijvingen voor de volgende editie openen? 

Binnenkort op het programma

Er zijn geen events van dit type gevonden.