Tibbe Verschaffel

Bij Tibbe Verschaffel zit duurzaam leven in het bloed. Toen hij 14 jaar was, haalde hij na nieuwjaar de kerstbomen op die de mensen aan de deur hadden gezet. Hij plantte ze daarop netjes opnieuw in zijn eigen tuin. Het jaar daarop bleek zowat de helft kapot maar de bomen die het wel hadden overleefd, verkocht ik opnieuw. Het was op dat moment dat Tibbe wist dat hij ooit een eigen bedrijf wou starten.

Tijdens zijn studies als bouwkundig ingenieur kriebelde het om via ondernemerschap de wereld groener te maken. Hij had immers een bijbaantje als fietsenhersteller en daaruit groeide het idee om zelf fietsen uit bamboe te gaan ontwerpen. Hij belandde bij DO! en kreeg de tijd om vrijuit te experimenteren. Met vallen en opstaan ontwierp hij zijn eerste prototype. Hieruit ontstond zijn bedrijfje Planet B. Hiermee nam hij ook deel aan de DO! goes USA. In 2019 won hij ook Gentrepreneur Student-Ondernemer van het jaar.

Hierna besloot hij het echter over een andere boeg te gooien met Planet B. De productie van de bamboefietsen werd stopgezet. Met een volle rugzak ervaring en een nieuw team focust hij zich nu op een nieuw project. Met Wondr produceert Planet B milieuvriendelijke verzorgingsproducten als alternatief voor schampoo-en douchegels. Tibbe weet dat je soms moet afwijken van je oorspronkelijke idee om te kunnen groeien als ondernemer. Zijn durf heeft ervoor gezorgd dat hij nu aan het roer staan van goed draaiende zaak met heel veel groeipotentieel.