Sarah Parent

 

Bij Sarah Parent zit ondernemen in haar bloed. Tijdens haar studies aan de UGent, nam ze contact op met DO! om haar concept de Zikini in werkelijkheid te brengen. De Zikini is een driedelig badpak dat opengeritst kan worden tot een bikini. Bij DO! kon ze onder het toeziend oog van onze coaches in alle rust haar project verder uitbouwen. De Zikini groeide uit tot een succes en werd opgepikt door verschillende winkels. Dit leverde haar ook de titel van Gentrepreneur Student-Ondernemer van het jaar op in 2014.

Na haar studies wou Sarah graag blijven ondernemen, maar ze gooide het wel over een heel andere boeg. Sarah is altijd bezig geweest met ecologie en vergroening en daarom wou ze een zaak uit de grond stampen die mensen kon motiveren groener te leven zonder te vervallen in een geitenwollensokkenverhaal. Hieruit ontstond Go Forest. Go Forest is een onderneming die biodiversiteit op aarde structureel wil herstellen door samen te werken met bedrijven, ngo’s en lokale gemeenschappen. Het bedrijf van Sarah plant bomen in gebieden waar het het hardst nodig is in opdracht van andere organisaties. Hiermee motiveren ze duurzaam ondernemen, geven ze aandacht aan de bodem-en ontbossingsproblematiek en bouwen ze aan een betere wereld.

Sarah is een gedreven onderneemster die haar drive heeft gevonden door zich in te zetten voor dingen die haar echt passioneren. Ze heeft momenteel wereldwijd projecten om werk te maken van duurzaamheid en maakt met Go Forest een echt verschil.