DO! Innovation Day 2023

11/11/23
08:00 - 21:00
WATT The Firms (Nieuwewandeling 62, 9000 Gent)

Je bent gefascineerd door AI en wil naast denken ook doen?
Ga aan de slag met hedendaagse uitdagingen en bouw mee aan de toekomst van morgen.

Join de DO! Innovation Day op zaterdag 11 november 2023. Je wordt intensief ondergedompeld in de wereld van innovatie en ondernemerschap. In de inspirerende setting van WATT The Firms, ga je in een multidisciplinair team aan de slag met een maatschappelijke uitdaging. Op die manier leer je veel bij van elkaar en kom je samen tot de beste resultaten.

_

THEMA VAN DEZE EDITIE: ARTIFICIËLE INTELLIGENTIE

Het algemene thema van deze DO! Innovation Day is AI (Artificiële Intelligentie). Indien je voorkennis van AI hebt: super! Maar indien dat niet het geval is, ook geen enkel probleem. Je hebt geen voorkennis nodig om deel te nemen, we zorgen ervoor dat je gedurende de dag ondergedompeld wordt in de wereld van AI.

Tijdens de dag zelf, bieden we diverse uitdagingen aan waaruit jij kan kiezen.

Welke rol het thema ‘AI’ zal spelen in je dag, is afhankelijk van het type uitdaging dat je kiest:

  • ofwel werk je aan een hedendaagse uitdaging die je tracht op te lossen door middel van AI.
  • ofwel ga je aan de slag met een maatschappelijke uitdaging die ontstond door het gebruik van AI.

_

VERLOOP VAN DE DAG

De DO! Innovation Day gaat van start om 08:00 AM met ontbijt, daarna worden de teams gevormd. Gedurende de dag focussen we op het volledig begrijpen van de uitdaging. We begeleiden je om via brainstorms nieuwe ideeën te vinden, te conceptualiseren. Na het avondeten pitchen alle teams het resultaat van hun dag. We ronden officieel af rond 21:00 PM maar bieden ook nog een laatste drankje aan en de kans om na te praten / te netwerken tot 22:00 PM.

De nadruk van de dag ligt op het gaan van probleem naar oplossing en het helder brengen van die oplossing.
We moedigen aan ‘outside the box’ te denken en meerwaarde te halen uit de multidisciplinariteit van je team. Motivatie en teamwerk zijn m.a.w. de sleutel tot een een succesvolle Innovation Day. Omdat je in korte tijd zo intensief focust op een maatschappelijke uitdaging kom je tot resultaten waarvan je nooit had durven dromen dat je ze zou bereiken. Jouw innovatieve oplossing kan dus ook de maatschappij van morgen vormgeven.

Ervaren innovatie-specialisten, coaches en thematische experten staan klaar om je te ondersteunen doorheen het weekend. De DO! Innovation Day biedt dus ook de mogelijkheid om interessante contacten te leggen voor eventuele toekomstige opportuniteiten.

_

WIE KAN INSCHRIJVEN?

De DO! Innovation Day mikt op studenten en onderzoekers. Toch reserveerden we ook een aantal tickets voor gemotiveerde deelnemers die niet tot een van deze beide categorieën behoren.

Registratie is eenvoudig: je selecteert het ticket-type dat voor jou van toepassing is en registreert individueel. Bij de start van de Innovation Day helpen we je een team te vormen en een uitdaging te selecteren.

Je hoeft als deelnemer geen enkele voorkennis te hebben om aan de Innovation Day deel te nemen dus aarzel niet en schrijf je nu in.

Registreren kan t.e.m. woensdag 8 november.

_

PRAKTISCH

We verwachten dat elke deelnemer fysiek aanwezig is op de locatie van WATT The Firms en dit van 8:00 AM tot ten minste 21:00 PM op zaterdag 11 november 2023.

Alles wat je nodig hebt, wordt door ons voorzien: drank, eten, de nodige materialen, ontspanningsmogelijkheden, ludieke pauzes. You name it!

Het event zal doorgaan in het Engels.

De DO! Innovation Day 2023 wordt ondersteund door Belfius, Comate Engineering & Design, Liantis, we are & De Groote-De Man Advocaten.

Deel dit event op: 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer events

Er zijn geen events gevonden