DO! Innovation Bootcamp 2023

3/03/23
- 5/03/23
15:00
WATT Factory

Jij wil naast denken ook doen?
Ga dan aan de slag met uitdagingen van vandaag en bouw mee aan de toekomst van morgen.

Join dan het DO! Innovation Bootcamp van vrijdagmiddag 3 t.e.m. zondagmiddag 5 maart 2023. Je wordt intensief ondergedompeld in de wereld van innovatie en ondernemerschap. In een inspirerende setting ga je in team aan de slag met een maatschappelijke uitdaging. Het is de bedoeling dat elk team bestaat uit studenten of onderzoekers uit diverse opleidingen / met diverse achtergronden. Op die manier leer je veel bij van elkaar en kom je samen tot de beste resultaten.

 

Thema’s

Tijdens het DO! Innovation Bootcamp zullen we focussen op 3 thema’s:

 • legal tech:
  De 4e UGent Legal Techathon brengt technologie en recht samen op een innovatieve manier. Studenten en/of onderzoekers vanuit de Faculteit Recht en Criminologie slaan de handen in elkaar met ingenieurs en computerwetenschappers om een rechtenprobleem op een technologische manier op te lossen.
 • mobiliteit:
  We staan de komende jaren nog voor heel wat mobiliteitsuitdagingen. Mighty Mobility brengt studenten en/of onderzoekers vanuit diverse achtergronden samen om een sluitende oplossing te bedenken.
 • gezondheidszorg:
  Kies voor Heart for Health als je de gezondheidssector beter wil maken door in een multidisciplinair team één welbepaalde uitdaging aan te gaan.

 

Wij voorzien per thema 3 uitdagingen waarmee aan de slag kan gegaan worden.

 

Verloop van het weekend

Als team vul je de 36 uur die je krijgt om een oplossing te bedenken in zoals je zelf wil. Gaan jullie door tot in de late uurtjes of voedt een goede nachtrust net jullie innovatieve mindset: de keuze is aan jullie. De nadruk ligt niet op het definitief en gedetailleerd oplossen van moeilijke problemen maar wel op het ‘outside the box’-denken en het ervaren van de meerwaarde van een multidisciplinair team. Motivatie en teamwerk zijn m.a.w. de sleutel tot een een succesvolle bootcamp.  Omdat je in korte tijd zo intensief focust op een maatschappelijke uitdaging kom je tot resultaten waarvan je nooit had durven dromen dat je ze zou bereiken. Jouw innovatieve oplossing kan dus ook de maatschappij van morgen vormgeven.

Ervaren innovatie-specialisten, coaches en thematische experten staan klaar om je te ondersteunen doorheen het weekend. Het DO! Innovation Bootcamp biedt dus ook de mogelijkheid om interessante contacten te leggen voor eventuele toekomstige opportuniteiten.

 

Wie kan inschrijven & teamsamenstelling?

Idealiter schrijf je in als team (elk teamlid schrijft individueel in maar je krijgt in het inschrijvingsformulier de kans om je teamgenoten op te geven zodat je zeker samen aan de slag kan). Je hebt bakken goesting om aan de slag te gaan maar je hebt nog geen team? Niet getreurd! Je kan ook individueel inschrijven. Wij helpen je een team te vormen bij de start van het bootcamp. En ook tijdens de infosessie (op 14 februari) zetten we je met plezier op weg om gelijkgestemde zielen te vinden. Kan je niet wachten? Leer alvast andere geïnteresseerden kennen op onze DO! Discord Community (binnen het kanaal ‘innovation-bootcamp-team’).

Minstens 1 teamlid dient UGent’er te zijn (student of onderzoeker), de andere teamleden mogen ook niet-UGent’ers zijn.

Een team moet bestaan uit minimaal 3 en maximaal 5 teamleden. Voor de Legal Techathon dient een team daarenboven minstens te bestaan uit 1 rechtenstudent én 1 IT-student. Binnen Mighty Mobility en Heart for Health dienen teamleden minstens 2 verschillende facultaire- of studiegebied-achtergronden te hebben.

Het DO! Innovation Bootcamp werkt met kandidaatstellingen. Na je teaminschrijving dien je dus ook nog geselecteerd te worden vooraleer je aan het event kan deelnemen.

Je hoeft als deelnemer geen enkele voorkennis te hebben om aan het bootcamp deel te nemen dus aarzel niet en schrijf je nu in.

 

 

Voorwaarden & praktisch

Alles wat je nodig hebt, wordt door ons voorzien: drank, eten, ontspanningsmogelijkheden, ludieke pauzes. You name it!

Het event zal doorgaan in het Engels. Vorm jij een Nederlandstalig team? Dan kan je communicatie binnen het team natuurlijk wel in het Nederlands verlopen.

De teamleden van alle geselecteerde teams worden verwacht gedurende het volledige weekend aanwezig te zijn en dit minimum:

 • op vrijdag 3 maart van 15u tot 21u
 • op zaterdag 4 maart van 8u tot 21u
 • op zondag 5 maart van 8u tot 14u

 

Het concept van een innovatie-bootcamp lijkt je nog wat vaag? We vertellen je er graag alles over.
Heb je nog vragen? Kom dan zeker naar de online infoavond op 14 februari.

Inschrijven

Inschrijven kan t.e.m. 20 februari. Na je inschrijving word je zo snel mogelijk gecontacteerd met het nieuws of je al dan niet werd geselecteerd. Blokkeer dus bij je inschrijving het weekend van 3 tot 5 maart al meteen in de agenda!


Het DO! Innovation Bootcamp 2023 wordt ondersteund door Belfius, Comate Engineering & Design, Liantis, we are &
De Groote-De Man Advocaten.

Deel dit event op: 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer events

Er zijn geen events gevonden