Maxim Sergeant

Ondernemerschap zit bij Maxim Sergeant al van jongs af aan in het bloed. Hij had zijn BTW-nummer sneller in handen dan zijn rijbewijs en kwam als prille student-ondernemer bij DO! terecht. Hij stampte zijn project Bakkersonline uit de grond. Dit is een e-commerce platform waarbij je eenvoudig online een bestelling kan plaatsen bij je lokale bakker en deze zonder wachttijd kan komen ophalen wanneer je wil.

Dankzij zijn onuitputtelijke werklust en doorzettingsvermogen kon Maxim met Bakkersonline in 2015 de titel Gentrepreneur Student-Ondernemer van het Jaar in de wacht slepen. Deze erkenning gaf hem de kracht om de lat nog iets hoger voor zichzelf te leggen. Hij breidde Localtomorrow, het moederbedrijf boven Bakkersonline uit en zorgde er op die manier voor dat ook andere lokale verkopers zoals slagers gebruik kunnen maken van een online bestelformat.

Zijn succesproject blijft nog steeds met een ongelooflijke vaart groeien. Samen met multinational Puratos, die zich in 2018 inkocht, kon Localtomorrow zich ook internationaal op de kaart zetten. Momenteel is de wereldwijde technologiespeler voor bakkers goed voor de tewerkstelling van meer dan 25 mensen in 7 landen. Al dat harde werk werd in 2019 ook bekroond met de Gentrepreneur award voor Geduchte Groeier.

Maar de ondernemerskriebel blijft toch steeds aanwezig bij Maxim. In 2020 zette hij een nieuwe start-up, Dorst Technology, op poten. Hiermee kan je ook tijdens corona veilig en makkelijk op café of restaurant gaan. Maxim is het toonbeeld van de gemotiveerde student-ondernemer die door middel van leerervaringen en ambitie is kunnen doorgroeien tot een succesvolle CEO.