Jen Rossey is als onderzoeker aan de UGent bij DO! binnengestapt. Hij bestudeerde samen met zijn onderzoekspartners Bart Jooris, Eli De Poorter en Jan Bauwens verschillende lokalisatietechnologieën in het Idlab, het gezamenlijke onderzoekslaboratorium van de UGent en imec. Ze realiseerden zich al snel het potentieel van ultrabreedband-technologie en gingen op zoek naar manieren om dit te vertalen naar een zakelijk concept. Hun eerste idee was om zich te focussen op pluimveehouders en fokbedrijven. Hieruit ontstond het concept dat uiteindelijk tot hun bedrijf Lopos zou uitgroeien.
Jen en zijn mede-onderzoekers werden vanuit organisatorisch en technisch perspectief gesteund door zowel DO! als Imec. Door hun deelname aan Expedition DO! kwam Lopos in een stroomversnelling. Een toelating tot imec.istart, een prestigieuze business accelerator, zou Lopos op een hoger niveau tillen.
Jen en de andere oprichters van Lopos merkten dat de markt voor gedragsanalyses op dieren nogal beperkt was. Ze begonnen andere markten te verkennen tijdens de coronacrisis en merkten dat hun technologie geschikt was om de sociale afstandsvereisten te monitoren. Ze creeërden een wearable die de afstand meet tussen mensen en geluids-,trillings-of lichtwaarschuwingssignalen verzendt wanneer ze te dicht bij elkaar komen. Momenteel maken een groot aantal bedrijven actief gebruik van de SafeDistance wearables ontworpen door Lopos.
Jen is gemotiveerd om bedrijven te blijven ondersteunen in deze moeilijke tijden en om werknemers te beschermen. Hij realiseert zich dat de markt voor social distancing wearables waarschijnlijk niet meer zo lang rendabel blijft en ziet dan ook mogelijkheden om zijn technologie in te schakelen voor activabeheer, productlokalisatie, enzovoort.. Jen en zijn mede-onderzoekers willen met hun onderneming een verschil maken in het bedrijfsleven en zijn zeer goed op weg om van Lopos een veelzijdig en gegeerd bedrijf te maken.