Ellen Bruyninckx

Toen Ellen Bruyninckx in 2009 besloot ergotherapie te gaan studeren, bleek al snel dat ze hier haar roeping had gevonden. Na haar bachelor richtte ze haar eigen praktijk op. Ze bouwde een website om haar zaak te promoten en als snel wekte dit de aandacht van andere ergotherapeuten. Ellen voelde aan dat er nood was aan een online platform waar cliënten en ergotherapeuten elkaar makkelijk konden vinden. Dat idee zou leiden tot de oprichting van haar start-up ergotherapie.be.

Haar passie voor zorg motiveerde haar om nog een master in de orthopedagogiek te halen aan de UGent. Bij DO! kreeg ze de mogelijkheid om zich volledig te ontplooien als student-ondernemer. Met behulp van coaching kon ze verder blijven bouwen aan ergotherapie.be. Toch bleef het bij Ellen nog kriebelen om verder te ondernemen. Ze kreeg in haar praktijk immers opvallend veel vragen over woningaanpassingen. Hieruit ontstond haar bedrijfje Inroll. Een zaak waar men huizen en appartementen ontwerpt met het oog op levenslang wonen. De woningen worden volledig ontworpen op maat van een ouder wordende doelgroep binnen een innoverende maatschappij.

Ellen slaagde erin haar passie voor het helpen van mensen om te zetten tot drie innovatieve projecten. Dit leverde haar in 2017 de titel van Gentrepreneur Student-Ondernemer van het jaar op. Momenteel is Ellen vooral in bijberoep bezig met haar ondernemingen. Ze geeft zelf coaching en ze wil iedereen die zin heeft om te ondernemen motiveren de sprong te wagen.