Spin-off Café ‘van onderzoeker tot ondernemer’

27/04/23
19:30 - 23:00
The Foundry (Jozef Kluyskensstraat 31, 9000 Gent)

Een spin-off bedrijf opstarten kan avontuurlijk en uitdagend lijken. Met de reeks Spin-off Cafés brengen UGent TechTransfer en DO! onderzoekers met spin-off ambities en alumni onderzoeker-ondernemers samen. Laat je als toekomstig spin-off team inspireren door onderzoekers die je voorgingen en hun ervaringen, lessons learned en do’s & don’ts delen:

  • Samuel Van de Velde (Founder en CTO van Pozyx)
    In 2010, startte hij een PhD over ‘collaborative indoor localization’. Vijf jaar later richtte hij het spin-off bedrijf Pozyx op dat zich specialiseert in acurate indoor positionering door het gebruik van ultra-wideband. Het hoofdkantoor van het bedrijf ligt in België maar heeft ook kantoren in Greenville, South Carolina, USA. Pozyx heeft intussen meer dan 4.000 klanten in meer dan 80 landen en blijft ook nog snel uitbreiden.

 

  • Wim Audenaert (co-founder and CEO of AM-Team)
    Hij behaalde een PhD en MSc in Milieutechniek aan UGent. Samen met zijn co-founders had hij jaren nodig om de overgang van onderzoeker naar businessman te maken, een metamorfose die cruciaal is voor elke spin-off. AM-Team is een deep-tech bedrijf, opgericht in 2017. Ze ontwikkelen en passen mathematische modellen toe om prangende uitdagingen in de globale waterindustrie op te lossen. Na een aantal jaren te pivoteren, vond het bedrijf nu de juiste ‘product-market fit’ en plant het zijn internationale potentieel uit te bouwen.

 

We sluiten de avond af met een netwerkdrink in gezellige setting.

 

Timetable:

  • 19:00: deuren open
  • 19:30 – 21:00: intro & keynotes
  • 21:00 – 23:00: netwerkdrink

 

Deel dit event op: 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer events

Research to market
18/04/24
- 26/04/24