Training: Aan de slag met Design Thinking

24/04/23
9:00
Leslokaal 0.1, The Foundry, Jozef Klusykensstraat 31, 9000 Gent

De training omvat een halve dag on-campus en is zeer hands-on. Je gaat zelf aan de slag en op het einde van de training krijg je allerlei materialen mee die jou kunnen helpen om Design Thinking in jouw onderwijspraktijk te integreren.

We starten met het doorlopen van een Design Thinking workshop om het proces zelf te ondervinden. Deze workshop kan je daarna ook zelf geven in je eigen vak en we bespreken daarvoor een aantal praktische tips. Aan de hand van de workshop leer je ook beter wat Design Thinking inhoudt en wat de moeilijke punten zijn voor studenten.

Daarna bespreken we meer algemeen een aantal do’s en don’ts om Design Thinking in het onderwijs toe te passen. Waar moet je rekening mee houden, hoe kan je evalueren, waar vind je ondersteuningsmateriaal, … ? Ook jouw vragen komen aan bod.

Deze vorming is bedoeld voor alle UGent-personeel met een onderwijsopdracht. Deelnemers hoeven nog geen kennis te hebben van Design Thinking en hoeven nog geen concrete plannen te hebben om hiermee aan de slag te gaan. Wie wel al concrete plannen heeft zal zijn of haar vragen of concept zeker kunnen toelichten.

Share this event on:
Facebook
Twitter
LinkedIn

More events

No events found