Vacature: Gentrepreneur Trainer Ondernemende Vaardigheden (voltijds)

Gentrepreneur is het expertisecentrum voor alle ondernemende studenten en onderzoekers in Gent. Onze werking situeert zich buiten het officiële opleidingscurriculum van de onderwijsinstellingen. Coachings, programma’s, events, netwerk, kennis en inspiratie staan daarbij centraal. Als trainer ontwikkel je en geef je workshops, voornamelijk binnen onze programma’s, die onze studenten en onderzoekers ondersteunen om hun onderneming vorm te geven en hun potentieel als ondernemer verder te ontwikkelen.

Je maakt deel uit van een 13-koppig team en werkt vanuit het Wintercircus. Gentrepreneur wordt gecoördineerd door een manager die jouw eerste aanspreekpunt zal zijn.

• Je geeft workshops aan studenten en onderzoekers in alle fases van het ondernemen (zowel pre-starters, starters en groeiers) en uit allerlei sectoren. Deze workshops kunnen in het Engels of in het Nederlands plaatsvinden. Soms geef je een workshop alleen, soms met collega’s.
  • Je ontwikkelt nieuwe workshops of verbetert bestaande workshops op basis van feedback en/of de noden van onze doelgroep en het ecosysteem.
  • Voor de workshops die we zelf niet geven, bespreek je samen met collega’s wie de beste partij is om dit in te vullen.
  • Je begeleidt de deelnemers binnen onze eigen programma’s door feedback te geven op hun concepten en plannen.
  • Je promoot Gentrepreneur bij de doelgroep door te gaan spreken in lessen, te zetelen in jury’s en Gentrepreneur te vertegenwoordigen op allerlei activiteiten, zowel intern als extern.
  • Samen met het team bouw je continu mee aan de kwaliteit van onze werking.

Voor meer informatie in verband met de functie-inhoud kan je contact opnemen met Jolien Coenraets, Manager van Gentrepreneur via jolien.coenraets@ugent.be of 09/264.32.64. (Let op: stuur je sollicitatie niet via e-mail door maar solliciteer online.)

Jouw profiel

Kennis en ervaring

• Je hebt een masterdiploma, bij voorkeur in een relevante opleiding.
  • Je spreekt en schrijft vlot in het Nederlands en Engels.
  • Je kan goed overweg met een computer en kantoorsoftware (Office365, Sharepoint, Outlook, Teams …)
  • Je hebt ervaring in het ontwikkelen en geven van workshops, bij voorkeur rond ondernemerschap.
  • Je hebt een goede kennis van bestaande tools en methodieken die gangbaar ingezet worden voor het ondersteunen van ideeën en ondernemingen en kan deze vlot toepassen zoals bijvoorbeeld: design thinking, business model canvas, value proposition canvas, lean startup ….
  • Je begrijpt de uitdagingen die gepaard gaan bij het tot stand komen van een idee, het valideren van dat idee en de uitwerking van een concept tot een solide ondernemingsplan.
  • Je hebt bij voorkeur een eigen ervaring als ondernemer.

Vaardigheden en attitudes

• Je kan tijdens het geven van een workshop vlot inspelen op de noden van de verschillende personen in een groep zodat iedereen naar huis gaat met een tevreden gevoel.
  • Je kan enthousiast kennis overbrengen op zo een manier dat het voor onze doelgroep een echte meerwaarde is. Je zet hiervoor verschillende gepaste methodieken in.
  • Het geeft jou energie om ondernemersverhalen te zien groeien en onze doelgroep daarin te ondersteunen.
  • Je bent leergierig en kan zelfstandig informatie verwerken over een onderwerp om er een workshop over te ontwikkelen.
  • Je kan vlot contact leggen met mensen, bent klantgericht en spontaan.
  • Je kan vlot spreken voor een groep.
  • Je bent actiegericht en hebt zin voor initiatief.
  • Je hebt een ondernemende mindset en denkt in opportuniteiten.
  • Je creëert een open sfeer met de doelgroep waarbij er ruimte is voor hen om zichzelf te ontwikkelen.
  • Je kan zowel in team werken als zelfstandig, en je werkt gestructureerd.

Solliciteren

Solliciteren kan enkel via de jobsite van UGent (https://jobs.ugent.be/). De vacature is op dit moment enkel toegankelijk voor UGent-ATP-medewerkers en medewerkers in de voorrangspool. Indien er geen interne kandidaten gevonden worden, zal ze ook extern gepubliceerd worden en dit ten vroegste vanaf midden juli.

Het gaat om een voltijdse vacature, vergoed volgens een ATP barema (7.1 – 9.2).

Wil je graag op de hoogte gehouden worden wanneer de vacature gepubliceerd wordt voor externen? Laat dan hier je gegevens na:

Schrijf je hier in