Aan de slag met Design Thinking

18/10/22
9:30
Leslokaal 0.1, The Foundry, Jozef Klusykensstraat 31, 9000 Gent

De training omvat een volledige dag on-campus en is zeer hands-on. Je gaat zelf aan de slag en op het einde van de dag krijg je allerlei materialen mee die jou kunnen helpen om Design Thinking in jouw onderwijspraktijk te integreren.

In de voormiddag doorloop je een Design Thinking workshop om het proces zelf te ondervinden. Deze workshop kan je daarna ook zelf geven in je eigen vak en we bespreken daarvoor een aantal praktische tips. Aan de hand van de workshop leer je ook beter wat Design Thinking inhoudt en wat de moeilijke punten zijn voor studenten.

In de namiddag bespreken we meer algemeen een aantal do’s en don’ts om Design Thinking in het onderwijs toe te passen. Waar moet je rekening mee houden, hoe kan je evalueren, waar vind je ondersteuningsmateriaal, … ? Ook jouw vragen komen aan bod en er is ruimte voor uitwisseling voorzien.

Deze vorming is bedoeld voor alle UGent-personeel met een onderwijsopdracht. Deelnemers hoeven nog geen kennis te hebben van Design Thinking en hoeven nog geen concrete plannen te hebben om hiermee aan de slag te gaan. Wie wel al concrete plannen heeft zal zijn of haar vragen of concept zeker kunnen toelichten.

Share this event on:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

More events

Start for Future
15/09/22
Staff training courses
20/09/22
Staff training courses
17/10/22